Benodigdheden:

  • 450 gr chocola
  • 450 gr boterblokjes
  • 7 eieren
  • 175 gram eidooiers
  • 180 gr suiker
  • 180 gr bloem

 

[like_to_read]
Warm chocoladetaartje met vanilleijs en caramel van pecannoten Warm chocoladetaartje

450 gr chocola
450 gr boterblokjes
7 eieren
175 gram eidooiers
180 gr suiker
180 gr bloem

Chocolade met de boterblokjes au bain Marie smelten (in een bak boven een pan met kokend water).
7 eieren met de eidooiers en de suiker warm kloppen, daarna koud kloppen tot het een dikke massa is.
Chocolade mengsel door de eiermengsel roeren, als laatste de bloem doorspatelen.
In ingevette bakjes doen en ala minute afbakken op 170 gr 10 min.

Vanille ijs
1 liter room
½ l melk
2 vanillestokje
500 gr suiker
2 dl eidooer

Room opzetten met de melk, suiker en de gespleten vanillestokjes.
20 min laten trekken op klein laag vuur
Room bij de eidooier doen en met garde op laag vuren goed roeren, mag niet boven de 70 graden komen,als het roommengsel gebonden is zeven boven een kom.
Koud laten worden in de koelkast en dan draaien in de ijsmachine.

Pecannotencaramel
250 gr suiker
1 dl Hasseltse koffie
3 dl water
100 gr pecannoten

Suiker in een droge pan caramelliseren met houten spatel. Als de caramel vloeibaar is en lichtbruin van kleur,afblussen met de amaretto en het water. Gehakte pecannoten toevoegen en koud zetten

[/like_to_read]

 

 

WordPress Image Lightbox