Gemarineerde tonijn

  • 1 kg albacore tonijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels ragfijn gehakte sjalot
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • 200 gr shusirijst
  • 4 dl water
  • Suiker , azijn , zout
  • 1 fijngehakt bosuitje
  • Gedroogd zeewier
  • 1 komkommer
  • 1 rettich
  • 1 dl room
  • 2 dl mayonaise
  • 1 theelepel wasabi
  • 1 bakje cress
  • 1 rode paprika
  1. [like_to_read]
    1. Snij de tonijn in dikke repen van 2 cm en smeer dit in op de tonijn
    2. Vermeng de sjalot met de olijfolie en smeer dit op de tonijn en laat marineren,minimaal 1 uur.
    3. Was de rijst en kook dit langzaam gaar in water, als de rijst gaar is over doen in bak en op smaak maken met zout,suiker,azijn en fijn gesneden bosui.
    4. Komkommer in 2 delen snijden, van 1 deel dunne plakjes snijden en marineren in zoet/zuur (water,azijn,suiker)
    5. Andere deel repen van 2 cm snijden
    6. Leg een zeewierblad op een shusi- matje en verdeel daar op een laagje rijst, leg de repen komkommer miden op de rijst en rol het zeewier met behulp van matje op.
    7. Leg de rol in de koeling
    8. Wasabi vermengen met 1 eetlepel water, en vermengen met de mayonaise, opgeklopte slagroom toevoegen en vermengen
    9. Schil de rettich en maak met een boortje kleine bolletjes, afkoken in water met theelepel kerrie en zout
    10. Verhit wat olie in de pan en rooster de tonijn kort aan aan alle kanten, binnen moet nog rauw blijven.

     

    Krokante zalm met wakame salade

    • 1 kg verse zalm
    • 0,3 dl teriyaki of soya
    • 12 nori vellen
    • 250 gr panko
    • 2 dl eiwitten
    • 100 gr bloem

     

    1. Zalm in dikke repen snijden , lengte aanhouden van de nori vellen
    2. Zalmrepen nu marineren in de terayaki saus, en een uur laten intrekken.
    3. Daarna inrollen in de nori vellen,en paneren.
    4. Eerst door de bloem,dan eiwit , laatste de panco.
    5. Frituren ala minute tot ie mooi bruin is, niet te donker!

    Wakame salade en wasabimayonaise

    • 250 gr wakame
    • 2  bosui
    • 1 bieslook
    • 3 sinaasappels
    • 20 gr wasabi poeder
    • 0,5 dl water
    • 4 dl mayonaise
    • 0,5 dl gembersap
    1. Bosui en bieslook in fijne ringen snijden.
    2. Sinaasappels schillen en partjes tussen de vliezen wegsnijden
    3. Alles vermengen met de wakame.

     

    VOOR DE WASABIMAYONAISE POEDER MENGEN MET WATER, MAYONAISE ERBIJ EN GEMBERSAP ERBIJ,

    GLAD ROEREN

    [/like_to_read]

WordPress Image Lightbox