• 200 gr. Aardappel(Eigenheimer), schoon
  • 25 gr. Boter
  • 1 st. Granny Smith
  • verse geschoonde parten. 50 gr. Snijbonen gesneden
  • ½ dl. Appelsap
  • 1 el. Citroensap
  • ½ tl. Rozemarijn gehakt
  • ½ tl. Tijm gehakt
  • 3 mesp. Kerrie
  • 1 st. Speklap
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis en de schil.
  • Zet deze op met het appelsap, citroensap en iets zout.
  • Laat dit zachtjes garen op zeer laag vuur (niet veel roeren de appel moet heel blijven)
  • Kook de aardappel (geneden in 2 stukken en gewassen) in water met zout met de deksel op de pan.
  • Als de aardappel gaar is afgieten en droog stomen.
  • Dan prakken met een klein klontje boter en mengen met de grove appel (niet te veel sap toevoegen.
  • De appel moet nog herkenbaar in de aardappel aanwezig zijn.
  • Smeer de speklap in met de kerrie en de rozemarijn, tijm en iets zout en peper.
  • Bak de speklap knapperig en gaar.
  • Kook de snijbonen af in zout water voor ongeveer 3 tot vier minuten (beetgaar) en meng deze met de aardappel.
  • Serveer de hete bliksem met de speklap.
WordPress Image Lightbox